Onze visie

Het Integraal Kind Centrum (IKC) is een plek waar alle (baby’s, peuters, kleuters en) kinderen van 0 tot 13 jaar in een doorgaande lijn worden gevolgd. Medewerkers werken vanuit een visie en een plan waardoor kinderen veilig en optimaal kunnen opgroeien en ontwikkelen. Al sinds 2007 werken de 1e Amstelveense Montessorischool en de Buitenschoolse Opvang van KinderRijk samen als Brede school. In 2016 hebben we de volgende stap gezet en ons doorontwikkeld naar een IKC.

Samenwerking

Dus niet meer afzonderlijke voorziening, maar juist een intensieve samenwerking. Daar hoort natuurlijk een eigen identiteit bij. Dus hebben we gekozen voor een gezamenlijke naam: Mio Mondo. Een Italiaanse naam gebaseerd op de pedagogische grondleggers Montessori en Malaguzzi. Het betekent letterlijk: “Mijn Wereld”. De wereld van het kind. Een wereld voor kinderen, veilig en beschermend, groot en interessant, met alle mogelijkheden voor het ontwikkelen van talenten.

Bij MKC Mio Mondo kun je terecht voor kinderdagopvang (KDV) van 0 tot 4 jaar, en peuteropvang van 2 tot 4 jaar, onderwijs en buitenschoolse opvang (BSO) van 4 tot 12 jaar. Vanaf drie maanden zwangerschap kun je je baby bij ons inschrijven. Vanaf acht weken is je kind welkom op MKC Mio Mondo.