Buitenschoolse opvang

Montessori Kind Centrum Mio Mondo is ontstaan uit een hechte samenwerking tussen de voormalige 1e Amstelveense Montessorischool en de kinderopvang van KinderRijk. Bij MKC Mio Mondo kun je terecht voor kinderdagopvang (KDV) van 0 tot 4 jaar, en (montessori) peuteropvang van 2 tot 4 jaar, onderwijs en buitenschoolse opvang (BSO) van 4 tot 12 jaar. Elke dag werkt ons team vanuit één visie en één plan om ervoor te zorgen dat kinderen veilig en optimaal kunnen opgroeien en ontwikkelen. Na 14:45 tot 18:30 uur is er op Mio Mondo elke dag buitenschoolse opvang. (BSO). Daar is professionele Montessori begeleiding en doen kinderen leuke en leerzame activiteiten. Kinderen hebben bij alle activiteiten en speelmogelijkheden eigen keuze. Kinderen spelen in ieder geval iedere dag buiten, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen frisse lucht krijgen en genoeg bewegen. Ook als het kind al wat ouder is blijft spelen een ideale manier om zich te ontplooien en te vormen dus daar is de buitenschoolse opvang (BSO) van Mio Mondo helemaal op ingericht.

Na onderwijstijd kun je gebruikmaken van de buitenschoolse opvang van 14:45 tot 18:30. Dan wordt je kind, samen met de andere kinderen, na schooltijd van school gehaald. Het loopt met de pedagogisch medewerker naar de BSO. We beginnen de middag met een drankje en iets lekkers erbij. En we zorgen hierbij voor gezond eten en drinken, gevarieerd en met weinig vet, suiker en zout. Dit is vaak een goed moment om even bij te praten, in groepsverband of één op één. Want dan kunnen de kinderen hun verhaal kwijt na een hele dag op school en laten zien wat ze hebben geleerd of gemaakt. Vervolgens gaat je kind spelen (alleen of met andere kinderen). Ook is het mogelijk dat het meedoet aan de activiteit die de medewerkers aanbieden totdat je je kind weer komt ophalen.

Activiteiten

Zoals eerder genoemd, kunnen de kinderen meedoen aan de aangeboden activiteiten. Deze activiteiten worden aangeboden in de verschillende ruimten op de vestigingen. Dus hierdoor zijn de kinderen, na het gezamenlijke eet- en drinkmoment, vaak niet meer op hun vaste basisgroep aanwezig. Deze activiteiten worden altijd begeleid door één of meerdere pedagogisch medewerkers (afhankelijk van het aantal deelnemende kinderen). Op de BSO is professionele begeleiding en doen kinderen leuke en leerzame activiteiten. Kinderen hebben bij alle activiteiten en speelmogelijkheden eigen keuze. We spelen in ieder geval iedere dag buiten. Want wij vinden het belangrijk vinden dat kinderen frisse lucht krijgen en genoeg bewegen. Ook als je kind al wat ouder is, blijft spelen een ideale manier om zich te ontplooien en te vormen dus daar is de buitenschoolse opvang (BSO) van Mio Mondo helemaal op ingericht. Na schooltijd kun je kiezen voor een extra verrijkend programma op de BSO. Je kunt bij Mio Mondo het hele jaar door beroep doen op de opvang, iedere werkdag van 7.30u tot 18.30u, met uitzondering van de landelijke feestdagen.

Voor meer informatie bekijk de website van KinderRijk.