Schoolbenodigdheden
Op onze school dragen de kinderen binnen hun ‘binnenschoenen” in de groep. Dit past bij de Montessori visie. Dit mogen de gymschoenen van de kinderen zijn. Zo houden we de klaslokalen zandvrij en de kleedjes schoon.
- Een gymtas met gymkleding. Er wordt 2x per week o.l.v. een vakdocent in de gymzaal.
- Een plantje met potje ongeveer ter grootte van je hand.
- Per bouw wordt er aan het begin van het schooljaar een informatiebrief gedeeld waarin staat wat de kinderen nodig hebben.
Traktatiebeleid
Op de verjaardag van de kinderen mag er getrakteerd worden. Neemt u, voordat uw kind uitdeelt, contact op met de leerkracht in verband met kinderen die eventueel een dieet volgen. Maakt u a.u.b. geen uitzondering voor de leerkrachten, zij willen graag met de kinderen meedoen! Er mag niet meer dan één ‘ding’ worden getrakteerd. Laat uw kind a.u.b. geen snoep trakteren maar fruit of een andere gezonde traktatie. De kinderen trakteren alleen in hun eigen klas. De jarige gaat met een mooie verjaardagskaart de klassen rond.
Sociaal-emotionele ontwikkeling (kwink)
We volgen de methode KWINK, een schoolbreed aanbod voor sociaal emotioneel leren op school.Dit is inclusief burgerschap en mediawijsheid. Het is gericht op preventie ( van bijv. pesten op school ) en de kracht van een veilige groep.
Da Vinci
We werken met de methode Da Vinci. Dit is de methode voor KOO, Kosmisch Onderwijs en Opvoeding met een leerlijn voor de hele school, van groep 1 tot en met 8. In deze methode wordt naast Wereld oriënterende vakken ook veel aandacht besteed aan burgerschap, 21th century skills ( vaardigheden) zoals samenwerken en ontdekken, plannen en biedt de kinderen veel ruimte om hun eigen talenten te ontdekken op gebieden van creativiteit, ict, muziek en techniek.
Ik wil rekenen
Per schooljaar 2022-2023 zijn we overgestapt naar de ‘ik wil rekenen’-kasten van AVE IK. De kinderen werken hier doelgericht aan hun leerdoelen door middel van het montessorimateriaal. Er is volop aandacht voor begrijpen, rekentaal, automatiseren en memoriseren zodat kinderen hun wiskundige geletterdheid kunnen ontwikkelen.
Taal doen
Wij werken met de taaldoen! kasten aan de taalontwikkeling van de kinderen. Deze kasten bieden veel ruimte voor de lijn van het kind en het behalen van hun eigen leerdoelen. Daarnaast geeft de leerkracht groepslesjes volgens de lijn van de leerkracht. De kast is verdeeld in vier verschillende categorieën: taal & de basis, taal & ik, taal & expressie en taal & wereld.
Blits
Vanaf de middenbouw op de groep 5 middag werken wij aan studievaardigheden waarbij de methode blits onze leidraad is. De kinderen maken kennis met, topografie, kaartlezen, tabellen, grafieken en schema’s. Ze ontdekken om uit een grote berg gegevens de juiste informatie te selecteren, beoordelen en verwerken. Ook is er extra aandacht voor digitale geletterdheid en studievaardigheden en begrijpend lezen.
Aanbod aan meertalige leerlingen
We bieden via weerwoord en logo 3000 extra taalaanbod aan in de groepen en ook deels buiten de groepen. Er zit veel taalaanbod in de thema’s voor KOO verweven en de taaldoenkast.
Lichamelijke opvoeding
Wij hebben twee gymdocenten die wekelijks de midden- en bovenbouw lesgeven. Eén keer in de week hebbben de klassen met hun eigen klas gym. Daarnaast krijgen ze ook één keer in de week klasoverstijgend gymles met kinderen van hun eigen leerjaar. Onze gymlessen duren 45 minuten tot 60 minuten in de bovenbouw, De onderbouw krijgt wekelijks een spel en beweegles in de kleine gymzaal o.l.v een pedagogisch medewerker.
Passend onderwijs
U vindt alle informatie in het schoolondersteuningsprofiel.
Volgen van uw kind (dia, rapport, gesprekken)
Wij vinden het belangrijk de kinderen goed te volgen in hun ontwikkeling. Dit proces vindt vooral plaats in de klas door de observaties van de leerkracht. Asl kindvolgsysteem gebruiken wij DIA. Drie maal per jaar vinden er oudergesprekken plaats. Een kennismakingsgesprek in september/oktober, een verslaggesprek in februari/maart en een verslaggesprek in juni/ juli Wanneer er een extra gesprek nodig is, vanuit de leerkracht of op verzoek van de ouder(s) wordt dit ingepland.
Schoolvakanties
Een overzicht van de schoolvakanties vind je hieronder:
Herfstvakantie | 23-10-2023 | 27-10-2023 |
Kerstvakantie | 22-12-2023 | 05-01-2024 |
Voorjaarsvakantie | 15-02-2024 | 23-02-2024 |
Meivakantie | 29-04-2024 | 10-05-2024 |
Zomervakantie | 19-07-2024 | 30-08-2024 |
Infokalender
Klik op de link hieronder voor de MKC Mio Mondo Infokalender: MKC Mio Mondo Infokalender.
Informatie ochtenden
- Woensdag 18 september 2024 van 9 – 10 uur
- Woensdag 16 oktober 2024 van 9 – 10 uur
- Woensdag 13 november 2024 van 9 – 10 uur
- Woensdag 12 februari 2025 van 9 – 10 uur
- Woensdag 12 maart 2025 van 9 – 10 uur
- Donderdag 10 april 2025 van 9 – 10 uur
- Donderdag 22 mei 2025 van 9 – 10 uur
- Donderdag 26 juni 2025 van 9 – 10 uur
Inloopdagen
- Dinsdag 12 november
- Woensdag 13 november
- Donderdag 14 november
- Dinsdag 17 december
- Woensdag 18 december
- Donderdag 19 december
- Maandag 27 januari
- Dinsdag 28 januari
- Woensdag 29 januari
- Maandag 3 maart
- Dinsdag 4 maart
- Woensdag 5 maart
- Maandag 14 april
- Dinsdag 15 april
- Woensdag 16 april
- Maandag 26 mei
- Dinsdag 27 mei
- Dinsdag 1 juli
- Woensdag 2 juli
- Donderdag 3 juli