Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) is het medezeggenschapsorgaan op bovenschools niveau. Elke school is met twee personen vertegenwoordigd in de GMR (een ouder en een leerkracht). De GMR heeft advies- en instemmingsrecht m.b.t. het bestuursbeleid dat alle scholen van Amstelwijs betreft. In de statuten en het GMR-reglement zijn de werkwijze en bevoegdheden vastgelegd.
De directeur-bestuurder van Amstelwijs woont elke GMR-vergadering een gedeelte bij om het bestuursbeleid toe te lichten.
- De voorzitter van de GMR is René Backx
- De secretaris is Mieke Wenstedt.
De GMR vergaderingen zijn openbaar. Individuele personen dienen zich als toehoorder 48 uur voor aanvang van de GMR-vergadering aan te melden bij de secretaris van de GMR. Zodra de GMR-vergadering een besloten karakter krijgt, dient de toehoorder de vergadering te verlaten.
- GMR lid vanuit de ouders is Swie Oei Roukens
- GMR lid vanuit het personeel is Steffie Termaat
Wat is de Medezeggenschapsraad (MR) en waarom is het belangrijk?
Welkom op de pagina van de Medezeggenschapsraad (MR) van MKC Mio Mondo! De MR is een belangrijk orgaan binnen elke school, waarin ouders en personeel samenwerken om de kwaliteit van het onderwijs en de schoolervaring voor onze kinderen te verbeteren.
Wat doet de MR?
De MR speelt een cruciale rol in de besluitvorming van de school over zaken die de belangen van leerlingen, personeel, en ouders raken. Die rol is belangrijk maar ook leuk en interessant omdat er keuzes gemaakt moeten worden. De MR heeft afwisselend advies- en instemmingsrecht. Niet alles kan altijd even belangrijk zijn. Het is de taak van MR-leden om die rol samen binnen MKC Mio Mondo zo goed mogelijk vorm te geven. Leden van de MR overleggen regelmatig met de schooldirectie over belangrijke onderwerpen, zoals:
- Het schoolbeleid: Dit omvat zaken als het onderwijsprogramma, de kwaliteit van het onderwijs, en de veiligheid op school.
- Financiën: De MR denkt mee over hoe het schoolbudget het beste besteed kan worden.
- Personeelsbeleid: Zaken als aanstellingen en het welzijn van het personeel behoren ook tot de aandachtsgebieden van de MR.
Waarom is ouderbetrokkenheid belangrijk?
Als ouder of verzorger heb je een uniek perspectief op wat er speelt binnen de school en wat er nodig is om de leeromgeving van je kind te verbeteren. Door actief te zijn in de MR, of door contact op te nemen met de MR bij vragen of suggesties, kun je direct invloed uitoefenen op hoe onze school wordt geleid en hoe we samen de beste leeromgeving voor onze kinderen kunnen creëren.
Contact met de MR
De MR vergadert enkele keren per jaar live op school of online. De vergaderingen zijn openbaar, je kunt de vergadermomenten vinden in de agenda in social schools.
Vergaderingen zijn openbaar maar zijn ook een enigszins formeel moment. Dat houdt in dat je tijdens de vergadering eigenlijk alleen kunt luisteren naar wat er besproken wordt. Om te zorgen dat je vragen, ideeën of opmerkingen op tijd de aandacht krijgen die ze nodig hebben: aarzel niet om contact op te nemen via social schools of spreek één van de leden aan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze school een plek blijft waar elk kind zich optimaal kan ontwikkelen.