Kinderdag opvang

Je kunt bij Mio Mondo het hele jaar door beroep doen op de opvang, iedere werkdag van 7.30 tot 18.30 uur, met uitzondering van de landelijke feestdagen. We hebben twee babygroepen voor kinderen en twee groepen voor kinderen vanaf 2 jaar en 1 groep van 0 – 4 jaar. In de groepen wordt als basis voor de doorgaande lijn Montessorimateriaal aangeboden. Daarnaast wordt op jonge leeftijd gestimuleerd om te delen en samen te werken tijdens het spelen. Op MKC Mio Mondo leren al vroeg samen te zorgen voor hun eigen omgeving, voor elkaar en ontwikkelen een saamhorigheidsgevoel.

De ruimtes bij KDV Mio Mondo zijn ingericht met divers materiaal om alle ontwikkelgebieden te stimuleren. De ruimtes bieden rust en veiligheid, maar zijn ook uitdagend. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit. In alle ruimtes staat speelmateriaal uitnodigend klaar op ooghoogte; je kind kan gemakkelijk kiezen wat het gaat doen. Niet al het speelmateriaal komt uit de winkel of is als speelgoed ontworpen. Als ze hun fantasie gebruiken, kunnen kinderen ook met materialen als pollepels, eierdozen, lege melkpakken, lappen of stukken hout eindeloos spelen. Daarnaast ondernemen de kinderen verschillende activiteiten die de ontwikkelgebieden stimuleren.

Weer of geen weer, alle kinderen gaan dagelijks naar buiten. Je kind is lekker actief in de buitenlucht en kan lekker rennen, klauteren, glijden, springen of zich verstoppen. Tegelijkertijd ontwikkelt het respect voor de natuur. Elke leeftijd vraagt om een eigen inrichting van de buitenruimte. Voor de kleineren is er aandacht voor veilig ontdekken en het verkennen van de eigen grenzen, de grotere hebben meer uitdaging nodig. Op Mio Mondo hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand, stenen, hout, planten, schelpen, moestuinen en nog veel meer. Het is een uitdagende omgeving die uitnodigt tot avontuurlijk en fantasierijk spel.

Voor meer informatie bekijk de website van KinderRijk.