Activiteiten 3-6 jaar

Rijke omgeving

De ruimtes bij Mio Mondo zijn ingericht met divers materiaal om alle ontwikkelgebieden te stimuleren. De ruimtes bieden rust en veiligheid, maar zijn ook uitdagend. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit. In alle ruimtes staat speelmateriaal uitnodigend klaar op ooghoogte; je kind kan gemakkelijk kiezen wat het gaat doen. Het materiaal is met zorg uitgekozen door onze professionals.

Activiteiten in de buitenruimte

Weer of geen weer, alle kinderen gaan dagelijks naar buiten. Je kind is lekker actief in de buitenlucht en kan lekker rennen, klauteren, glijden, springen of zich verstoppen. Tegelijkertijd ontwikkelt het respect voor de natuur. Elke leeftijd vraagt om een eigen inrichting van de buitenruimte. Voor de kleineren is er aandacht voor veilig ontdekken en het verkennen van de eigen grenzen, de groteren hebben meer uitdaging nodig. Op Mio Mondo hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand, stenen, hout.  Ook kunnen kinderen gebruik maken van fietsen, karren en ander buitenspeelgoed. Het is een uitdagende omgeving die uitnodigt tot avontuurlijk en fantasierijk spel.

Kleuters gaan ook sporten en bewegen in het speellokaal van het hoofdgebouw van Mio Mondo. Deze ruimte geeft kleuters de gelegenheid om hun grove motoriek te ontwikkelen. Vaardigheden als klimmen, klauteren, balanseren, gooien en vangen worden hier geoefend.

Samen sterk

Op Mio Mondo wordt je kind gestimuleerd om te delen en samen te werken tijdens het spelen. De kinderen op Mio Mondo leren samen te zorgen voor hun eigern omgeving, voor elkaar en ontwikkelen een saamhorigheidsgevoel.

Een keer per maand organiseren we bij Mio Mondo een open-podium in de centrale hal. Kinderen kunnen alleen of samen met anderen optreden of hun talenten laten zien.

Al onze professionals werken samen met ouders aan de optimale ontwikkeling van je kind. Een heldere communicatie is daarbij belangrijk. Daarom horen we ’s morgens graag van ouders hoe het met hun kind gaat. Aan het eind van de dag vertellen onze medewerkers je graag wat je kind die dag heeft gedaan. Bij elke groep hangt een schriftje waarin ouders kort kunnen opschrijven of er iets bijzonders is wat de leerkracht moet weten. Ouders kunnen de leerkracht ook digitaal een berichtje sturen via onze app: ‘schoudercom’ (school-ouder-communicatie)

Wereldburgerschap

Je kind ontdekt op Mio Mondo door de aangeboden activiteiten de wereld. Aan de hand van themalessen leert je kind orde aan te brengen in de wereld om hem heen. Lessen van een muzikant, schrijver, kunstenaar of wetenschapper laten je kind kennismaken met een groot aantal vaardigheden, zodat hij of zij hun eigen talenten kunnen ontdekken. Ook nemen we de kinderen mee op uitstapjes in de buurt. Zo brengen we jaarlijks een bezoek aan een boerderij, de openbare bibliotheek en een museum.

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Naast de gezamenlijke activiteiten heeft je kind elke dag ook veel tijd om gedurende een langere periode achter elkaar vrij te spelen en te werken. Door vaste routines leert je kind wat hij moet doen in deze periode, zijn werk af te maken en als hij klaar is het weer op te ruimen en weer iets nieuws te pakken. Je kind ontwikkelt zijn concentratie, leert keuzes te maken en problemen op te lossen.

Naast het ontwikkelen van zelfstandigheid ontwikkelen kinderen op Mio Mondo ook verantwoordelijkheid. De zorg voor de omgeving en de anderen in de groep leert je kind door bijvoorbeeld planten en dieren te verzorgen, door echt de verantwoordelijkheid te dragen voor een activiteit.