6-12 jaar

De wetenschapper

In de leeftijd van 6-12 jaar willen kinderen gezamenlijk activiteiten ondernemen. Want in deze periode is de belangstelling voor normen, waarden en regels groot. De behoefte van kinderen verandert namelijk. Ze zoeken aansluiting bij anderen en willen vooral gezamenlijke activiteiten ondernemen.  Dus je kind zit nu in de gevoelige periode voor het verzamelen van kennis. Het gaat verbanden zien tussen de feiten waarmee hij of zij in aanraking komt. Zo bouwt je kind een wereldbeeld op en ontdekt het zijn of haar rol in deze mondiale wereld.

 

Plek in de wereld

Je kind denkt na over zijn of haar plek in de wereld. Het wil inzicht krijgen in de cultuur waarin we leven. Daarom vinden we het op Mio Mondo belangrijk dat kennis en maatschappelijke en sociale ervaringen tegelijkertijd opgedaan worden. Omdat hier volgens ons de basis voor de maatschappelijke vorming ligt.

Mio Mondo = opgroeien op eigen wijze

Op MKC Mio Mondo kunnen kinderen zich ontwikkelen op eigen wijze, in hun eigen tempo met respect voor elkaar. Want hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen rol binnen de mondiale samenleving. Elke ontwikkelfase vraagt om een rijke uitdagende omgeving die aansluit bij de behoefte van je kind. De professionals van Mio Mondo ondersteunen de ontwikkeling van ieder kind met geduld, kennis en vertrouwen. Mio Mondo biedt je kind ruimte om zelf initiatieven te nemen en eigen, verantwoorde keuzes te maken. Waardoor de motivatie, het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van je kind groeit. Op Mio Mondo is diversiteit de norm. De gemengde leeftijdsgroepen zorgen ervoor dat kinderen door elkaar geinspireerd raken en van elkaar kunnen leren.

Als je meer informatie wilt over het onderwijs op MKC Mio Mondo, dan kun je hier terecht. En voor informatie over de opvang klik je hier.

 

We vinden het op Mio Mondo belangrijk dat kennis en maatschappelijke en sociale ervaringen tegelijkertijd opgedaan worden.