Piccolo 3-6 jaar

Wil je dat je kind goed voorbereid naar de basisschool gaat, zonder te hoeven switchen van locatie? Bij MKC Mio Mondo hebben we hiervoor een speciale peutergroep: de Piccolo groep. Hier verzorgen we de hele dag opvang voor kinderen vanaf 3 jaar. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom, maar we vinden het wel belangrijk dat je kind zindelijk is en overdag niet meer hoeft te slapen. Het voordeel van deze groep is dat je kind inhoudelijk wordt voorbereid op Montessori onderwijs, waardoor de instroom naar de onderbouw soepel verloopt.

 

Piccolo groep

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen terecht op de Piccolo groep. Peuters en kleuters werken onder begeleiding van (een) professional(s) in een zeer rijk ingerichte omgeving. Want in een kleine groep van maximaal 16 kinderen kan je peuter of kleuter zich ontwikkelen met ontwikkelings- en Montessorimaterialen. Dus is er door middel van verschillende activiteiten er veel aandacht voor de taalontwikkeling en motorische ontwikkeling van je kind. Hierdoor zorgen we voor een natuurlijkere overgang naar de basisschool.

 

Voorbereiding onderwijs

Alle pedagogisch medewerkers zijn Montessori geschoold. Samen met de kinderen richten zij zich op een goede voorbereiding op het Montessori onderwijs. Er is niet alleen extra aandacht voor de cognitieve ontwikkeling, maar ook voor de sociale vaardigheden die juist voor de ontwikkeling van je kind belangrijk zijn. Want je kind leert in groepjes werken, zelfstandig werken, spullen pakken, naar elkaar luisteren en op je beurt wachten. Alle kinderen van de Piccolo groep mogen meedoen aan de activiteiten die georganiseerd worden voor de jongste kinderen van MKC Mio Mondo.