0-3 jaar

De ontdekker

De leeftijd van 0-3 jaar is een periode waarin je kind onbewust veel informatie opneemt uit zijn omgeving. Daarom biedt Mio Mondo een omgeving met voldoende prikkels, zodat je kind zich kan ontwikkelen. Want je kind is dan al in staat om elementen uit zijn omgeving te selecteren waardoor het vaardigheden als praten, lopen, waarnemen en voelen zelfstandig kan ontwikkelen. Die specifieke gerichtheid op bepaalde aspecten uit de omgeving noemen we de ‘gevoelige periode’ van het kind. In deze periode wil je kind vanuit zichzelf bepaalde vaardigheden ontwikkelen. De taak van ouders en de medewerkers van Mio Mondo is om voldoende indrukken en ervaringen te bieden. We geven je kind veel persoonlijke aandacht zodat dit gebeurt op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo, passend bij zijn of haar karakter en talenten. We zorgen dat je kind zich veilig voelt en met plezier op ontdekkingstocht gaat.

Onderzoeken en spelen

Spelen is dé manier om grip te krijgen op de omgeving, zowel voor de allerkleinste als de grotere kinderen. Daarom bieden we kinderen op Mio Mondo de ruimte om te onderzoeken en te spelen. Zo ontdekken zij tenslotte de wereld. Bovendien zorgen we ervoor dat je kind plezier maakt met leeftijdsgenootjes en respectvol leert omgaan met andere kinderen.

Mio Mondo = opgroeien op eigen wijze

Op Montessori Kind Centrum (MKC) Mio Mondo kunnen kinderen zich ontwikkelen op eigen wijze, in hun eigen tempo met respect voor elkaar. Want elke ontwikkelfase vraagt om een rijke uitdagende omgeving die aansluit bij de behoefte van je kind. De professionals van Mio Mondo ondersteunen de ontwikkeling van ieder kind met geduld, kennis en vertrouwen. Mio Mondo biedt kinderen ruimte om zelf initiatieven te nemen en eigen, verantwoorde keuzes te maken. Waardoor de motivatie, het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van je kind groeit. Op Mio Mondo is diversiteit de norm. De gemengde leeftijdsgroepen zorgen ervoor dat kinderen door elkaar geïnspireerd raken en van elkaar kunnen leren.

 

We zorgen dat je kind zich veilig voelt en met plezier op ontdekkingstocht gaat.